Wasserstrich

Een wasserstrich baksteen heeft zijn oorsprong in Duitsland en Denemarken. Volgens de originele Duitse methode wordt deze gevelsteen geproduceerd met behulp van een tafelpers. Deze pers bestaat uit een ronde tafel met meerdere gaten die precies de afmeting heeft van de baksteen. Wanneer de klei op de tafel terechtkomt, wordt het door de gaten geperst met behulp van water. Bij andere soorten stenen, waarbij de klei vooraf met zand wordt bestrooid om aan de vorm te laten hechten, wordt er bij een wasserstrich steen géén zand gebruikt. Het water dient het werk te doen.

Wil je hoogwaardige en stijlvolle Wasserstrich stenen voor je bouwproject? Bij Steenhandel Twenthe ben je aan het juiste adres! Onze Wasserstrich stenen worden volgens de traditionele 'wet-cut' methode geproduceerd, waarbij water wordt gebruikt om de stenen te vormen en een unieke textuur en uitstraling te creëren. Hierdoor krijgen de stenen een ruwe en authentieke look die tijdloos en natuurlijk oogt op gevels en muren.

Met een ruim assortiment aan kleuren, formaten en oppervlaktebehandelingen bieden we bij Steenhandel Twenthe diverse opties om aan jouw specifieke wensen te voldoen. Onze Wasserstrich stenen zijn van hoogwaardige kwaliteit en combineren duurzaamheid met esthetiek. Kies voor de karakteristieke uitstraling van Wasserstrich stenen van Steenhandel Twenthe en geef je bouwproject een tijdloze en authentieke uitstraling!

Wasserstrich gevelstenen kopen in Rijssen

U kunt bij Steenhandel Twente de Wasserstrich gevelstenen kopen in Rijssen. Het bouw-hart van Nederland is tenslotte diep geworteld in het Overijsselse Rijssen. Vanuit deze basis kunt u uw gevelstenen kopen bij dé specialist op het gebied van gevelstenen. Vanuit een ruim assortiment laten wij u graag alle mogelijkheden zien. Zo kunt u gevelstenen gebruiken voor nieuwbouw, of verbouw van uw woning, appartementencomplex of bedrijfsgebouw.

De mogelijkheden zijn oneindig groot. Daarom staan onze productspecialisten graag voor u klaar om u te voorzien van dé juiste informatie over onze producten. Plan direct uw afspraak vrijblijvend in bij Steenhandel Twenthe.

Unieke wasserstrich gevelstenen kopen

Het toepassen van wasserstrich gevelstenen gebeurt in Nederland op grote schaal. Een degelijke en robuuste manier om uw woning of pand te voorzien van muren. In het assortiment van Steenhandel Twenthe kunt u zoals gezegd diversen soorten stenen vinden. Van een traditionele rode gevelsteen. Tot aan een moderne, langwerpige gevelsteen. Door onze kennis en expertise op het gebied kunnen wij u adviezen bieden over onze stenen én de toepassing er van.

Ook kunnen wij u advies bieden over bijvoorbeeld te combineren dakpannen of voegen. Kortom, Steenhandel Twenthe is hét adres voor uw gevelstenen.

Van woning tot appartement

Wasserstrich Gevelstenen kunnen worden toegepast in bijvoorbeeld wanden. Daarmee worden jaarlijks diverse woningen, appartementen en bedrijfsgebouwen gerealiseerd. De keuze voor een bepaalde steen komt veelal voort vanuit eigen smaak, of ontwerp van uw architect. Onze productspecialisten kunnen u als geen ander voorzien van advies en informatie bij het maken van uw keuzes.

bakstenen kopen

Kwaliteit sinds 1951

Steenhandel Twenthe kan bogen op een rijke historie: sinds 1951 werken we vol passie met onze gevelstenen en dakpannen. In de jaren ‘50 waren er nog 350 tot 375 steenfabrieken in Nederland. Uiteraard waren de meesten daarvan gesitueerd rondom de rivieren in Midden-Nederland. Daarnaast waren er enkele steenfabrieken te vinden in Groningen, Overijssel, Gelderland, Zuid-Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. In Overijssel waren dat op dat moment zo’n 15 steenfabrieken.

Kies uw favoriet

Vanuit een ruim aanbod kunt u uw favoriete gevelsteen kiezen. Doordat Steenhandel Twenthe samenwerkt met een tal van leveranciers kunnen wij vrijwel iedere wens omtrent stenen in vervulling laten gaan. Heeft u een bepaald soort steen voor ogen? Dan gaan onze productspecialisten samen met u zoeken naar dé steen, of de steen welke het dichtste in de buurt komt. Zo krijg

Enkele voorbeelden uit ons aanbod

Gevelstenen appartementen | Projecten | Steenhandel Twenthe
Gevelstenen en vlakke dakpannen moderne woning | Projecten | Steenhandel Twenthe
Gevelstenen winkelcentrum Apeldoorn | Projecten | Steenhandel Twenthe
Gevelstenen en dakpannen gecombineerd met hout | Projecten | Steenhandel Twenthe
Gevelstenen woning langformaat | Projecten | Steenhandel Twenthe

Kom in contact met dé specialist

Steenhandel Twenthe mag zich met recht dé specialist noemen op het gebied van gevelstenen en dakpannen. Niet alleen leveren wij vanuit een ruim en uitgebreid aanbod producten van hoge kwaliteit. Maar ook beschikken alle medewerkers over kennis en ervaringen bij onze beschikbare producten. Wij zorgen dat u dé beste steen krijgt uit ons assortiment. Alleen zo kunnen wij uw wensen vervullen.

bakstenen kopen

Scroll naar boven