Jaren 30 bakstenen kopen

Bent u op zoek naar bakstenen in de stijl van de jaren 30? Dan bent u bij Steenhandel Twenthe aan hét juiste adres. Elke baksteen heeft zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse architecturale en bouwprojecten. Bij Steenhandel Twenthe vindt u een uitgebreid assortiment hoogwaardige bakstenen voor elk type project. Onze bakstenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en van diverse merken. Bovendien staan onze bakstenen bekend om hun topkwaliteit en bieden ze duurzaamheid en betrouwbaarheid voor een langdurige, sterke en esthetisch aantrekkelijke muur.

Met diverse kleuren, texturen en afwerkingen kunt u de perfecte soorten bakstenen kiezen die passen bij de stijl van uw project. Kies voor de kwaliteit en expertise van Steenhandel Twenthe bij het kopen van nieuwe metselstenen. Naast dat de soorten bakstenen een mooie uitstraling moeten bieden is het ook van belang dat het van hoogwaardige kwaliteit is, zodat het uiteraard lang mee gaat. Wilt u de jaren 30 bakstenen kopen of wilt u ze liever eerst bekijken? Kom dan langs bij Steenhandel Twenthe en laat je adviseren over de jaren 30 bakstenen kopen. Onze ervaren medewerkers helpen u graag bij het geven van de beste informatie en adviezen over welke soorten bakstenen perfect passen bij uw project.

Jaren 30 bakstenen kopen

Soorten bakstenen bij Steenhandel Twenthe

Bakstenen zijn van groot belang in vele bouwprojecten over de hele wereld. Ze zijn er in een overvloed aan varianten. Elk type baksteen heeft zijn eigen eigenschappen en toepassingen, waardoor ze geschikt zijn voor uiteenlopende architecturale en bouwbehoeften. Laten we eens een kijkje nemen in de diverse wereld van bakstenen.

  1. Geperforeerde bakstenen: Deze bakstenen hebben gaten in het midden, waardoor ze lichter zijn dan massieve bakstenen. Ze worden vaak gebruikt voor niet-dragende muren en binnenwanden.
  2. Massieve bakstenen: Deze zijn zoals de naam al aangeeft, volledig massief. Ze zijn sterk en ideaal voor structurele toepassingen, zoals dragende muren.
  3. Gekleurde bakstenen: Bakstenen kunnen worden gemaakt in verschillende kleuren. Dit zie je niet al te vaak, maar dit wordt gemaakt door kleurstoffen toe te voegen aan het baksteenmengsel.
  4. Geglazuurde bakstenen: Deze bakstenen zijn bedekt met een glazuurlaag, waardoor ze een glanzend uiterlijk krijgen. Vaak worden deze gebruikt voor decoratieve doeleinden en gevels.
  5. Betonnen bakstenen: Deze zijn uiteraard gemaakt van beton in plaats van klei. Ze bieden duurzaamheid en zijn erg stevig. Deze worden vaak gebruikt voor bijvoorbeeld straten, maar ook wel voor muren.
  6. Gerecyclede bakstenen: Milieubewuste bouwers geven de voorkeur vaak aan gerecyclede bakstenen, die afkomstig zijn van oude gebouwen. Ze dragen bij aan duurzaam bouwen en hebben vaak een unieke uitstraling, omdat ze al jaren geleden gemaakt zijn.
  7. Vormbakstenen: Deze bakstenen worden gemaakt in speciale vormen, waardoor complexe ontwerpen en patronen mogelijk zijn. Ze zijn perfect voor architecturale accenten.
  8. Klinkers: Hoewel strikt genomen dit geen bakstenen zijn, maar wel rechthoekige stenen worden deze meestal altijd gebruikt voor straatverharding.

De keuze van het juiste type baksteen hangt af van de specifieke behoeften van u zelf. Denk hierbij aan uw budget en uw voorkeuren. Bij Steenhandel Twenthe heeft u de keuze uit talloze jaren 30 bakstenen. Bekijk gerust de mogelijkheden.

Jaren 30 bakstenen kopen bij Steenhandel Twenthe

U kunt bij Steenhandel Twente uw jaren 30 bakstenen kopen in Rijssen. Het bouw-hart van Nederland is tenslotte diep geworteld in het Overijsselse Rijssen. Vanuit deze basis kunt u de soorten bakstenen vergelijken en bekijken welke past bij uw project. Steenhandel Twenthe is dé specialist op het gebied van dakpannen en gevelstenen. Vanuit een ruim assortiment laten wij u graag alle mogelijkheden zien. Zo kunt u de bakstenen gebruiken voor nieuwbouw, of verbouw van uw woning, appartementencomplex of bedrijfsgebouw.

De mogelijkheden zijn oneindig groot. Daarom staan onze productspecialisten graag voor u klaar om u te voorzien van dé juiste informatie over onze producten. Plan direct uw afspraak vrijblijvend in bij Steenhandel Twenthe.

Jaren 30 bakstenen kopen | Steenhandel Twenthe

Van woning tot appartement

Wij beschikken ook over dakpannen voor ieder wat wils. Dakpannen kunnen worden toegepast op verschillende daken met verschillende afmetingen en modellen.  Daarmee worden jaarlijks diverse woningen, appartementen en bedrijfsgebouwen gerealiseerd. De keuze voor een bepaalde dakpan komt veelal voort vanuit eigen smaak, of ontwerp van uw architect. Onze productspecialisten kunnen u als geen ander voorzien van advies en informatie bij het maken van uw keuzes.

Bakstenen kopen?

Het toepassen van bakstenen gebeurt in Nederland op grote schaal. Het is een degelijke en handige manier om uw woning of woning, aanbouw of gebouw te voorzien van goede en sierlijke muren. Metselstenen worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun uitstekende eigenschappen. Het kan niet rotten en het is stevig. In het assortiment van Steenhandel Twenthe kunt u zoals gezegd diverse soorten metselstenen vinden van de hoogste kwaliteit. Van een traditionele baksteen tot aan een moderne, langwerpige bakstenen. Door onze kennis en expertise op het gebied kunnen wij u adviezen bieden over onze bakstenen én de toepassing ervan.

Ook kunnen wij u advies bieden over bijvoorbeeld te combineren dakpannen of voegen. Kortom, Steenhandel Twenthe is hét adres voor jaren 30 bakstenen te kopen en om te bekijken.

Kwaliteit sinds 1951

Steenhandel Twenthe kan bogen op een rijke historie: sinds 1951 werken we vol passie met onze gevelstenen en dakpannen. In de jaren ‘50 waren er nog 350 tot 375 steenfabrieken in Nederland. Uiteraard waren de meesten daarvan gesitueerd rondom de rivieren in Midden-Nederland. Daarnaast waren er enkele steenfabrieken te vinden in Groningen, Overijssel, Gelderland, Zuid-Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. In Overijssel waren dat op dat moment zo’n 15 steenfabrieken.

Kies uw favoriet

Vanuit een ruim aanbod kunt u uw favoriete jaren 30 bakstenen kopen. Doordat Steenhandel Twenthe samenwerkt met een tal van leveranciers kunnen wij vrijwel iedere wens omtrent stenen in vervulling laten gaan. Heeft u een bepaald soort steen voor ogen? Dan gaan onze productspecialisten samen met u zoeken naar dé steen, of de steen welke het dichtste in de buurt komt.

Enkele voorbeelden uit ons aanbod

Gevelstenen en vlakke dakpannen moderne woning | Projecten | Steenhandel Twenthe
Gevelstenen en dakpannen vrijstaande woning | Projecten | Steenhandel Twenthe
Gevelstenen en dakpannen moderne villa | Projecten | Steenhandel Twenthe
Gevelstenen en dakpannen villa | Projecten | Steenhandel Twenthe
Gevelstenen en dakpannen moderne villa | Projecten | Steenhandel Twenthe

Kom in contact met dé specialist

Steenhandel Twenthe mag zich met recht dé specialist noemen op het gebied van gevelstenen en dakpannen. Niet alleen leveren wij vanuit een ruim en uitgebreid aanbod producten van hoge kwaliteit. Maar ook beschikken alle medewerkers over kennis en ervaringen bij onze beschikbare producten. Wij zorgen dat u dé beste jaren 30 bakstenen krijgt uit ons assortiment. Alleen zo kunnen wij uw wensen vervullen.

Dakpannen vervangen

Scroll naar boven